Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Είμαστε όλοι εν δυνάμει κρατούμενοι.....

2001: 8.343 κρατούμενοι
2011: 11.674 κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές

6 νέες φυλακές τα τελευταία 5 χρόνια

Οι συνθήκες  που επικρατούν στις ελληνικές φυλακές λίγο έως πολύ γνωστές: Υπερσυνωστισμός , παράνομη και αυθαίρετη μη χορήγηση αδειών,  καταγγελίες για βασανισμούς και αυθαιρεσίες σωφρονιστικών υπαλλήλων, ανεπαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανεξέλεγκτη χορήγηση ψυχοφαρμάκων, απάνθρωπος τρόπος μεταγωγών, κρατικές περικοπές σε θέρμανση, φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης, περίθαλψη, προγράμματα απεξάρτησης, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας κ.λπ.
Γι αυτό το λόγο και κυρίως επειδή οι κρατούμενοι δεν είναι αποκομμένοι από την επίθεση που δέχεται συνολικά η κοινωνία, αποφασίσαμε ως λαϊκή συνέλευση Χολαργού-Παπάγου, να διαθέσουμε στις γυναικείες φυλακές Θήβας και στις φυλακές (αρρένων) ανηλίκων Αυλώνας, ορισμένα πράγματα
 που ενώ σ’ εμάς μπορεί να περισσεύουν, για άλλους μπορεί να είναι σωτήρια. Επομένως, ρούχα που δε χρειάζεστε ή δε σας κάνουν πια (κυρίως γυναικεία ή παιδικά, χωρίς φόδρες, κουκούλες και μεταλλικά εξαρτήματα), είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. σαπούνια, σαμπουάν, σερβιέτες), βιβλία καθώς και τηλεκάρτες είναι ευπρόσδεκτα στο χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι του Σαββάτου 3/12, μπροστά από το εμπορικό στην Περικλέους (12.00-15.00) καθώς και στις συνελεύσεις μας που γίνονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 19.00 στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Χολαργού.
Ας  είναι αυτή  η ελάχιστη δική μας συμβολή στον καθημερινό αγώνα των κρατουμένων να μην στερηθούν πέρα από την ελευθερία τους και του δικαιώματός τους να παραμένουν άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου