Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ 12/2/2012

13/2/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
H ανοιχτή λαϊκή συνέλευση κατοίκων Χολαργού και Παπάγου καταγγέλλει τις αστυνομικές και εισαγγελικές αυθαιρεσίες στα πλαίσια της πρωτοφανούς καταστολής της χθεσινής μαζικής συγκέντρωσης αντίστασης στο Μνημόνιο II, το PSI και την αναίρεση των στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Προληπτικές προσαγωγές και παράνομες κρατήσεις στη διάρκεια της διαδήλωσης, απαγόρευση της λειτουργίας των συγκοινωνιών, απρόκλητη, μαζική και απροκάλυπτη αστυνομοκρατία και χρήση χημικών με προφανή σκοπό την παρεμπόδιση της προσέλευσης στο Σύνταγμα. Συλλήψεις και προσαγωγές εκατοντάδων διαδηλωτών και πολύωρη κράτηση χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας με συγγενείς και συνηγόρους, που περίμεναν από νωρίς το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα έξω από τη ΓΑΔΑ. Αποκορύφωμα η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης της ολιγόλεπτης κατάληψης του Δημαρχείου Αθήνας από εικοσιτέσσερις αγωνιστές, που χωρίς να προκαλέσουν καμία φθορά συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ , κρατήθηκαν μέχρι σήμερα το απόγευμα και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης  (Π.Κ. 334&3). Παρότι ούτε διατάραξη της λειτουργίας του Δημαρχείου προέκυψε (ποια λειτουργία, Κυριακή βράδυ ;) ούτε εκφρασμένη βούληση εκπροσώπων του Δήμου για αποχώρηση –στοιχεία υποχρεωτικά για την τέλεση του αδικήματος - ασκήθηκε δίωξη σε όλους. Μία δίωξη πολιτική, που επισφραγίστηκε με τη σημερινή μήνυση του Δημάρχου Καμίνη εναντίον τους, που δείχνει την πολιτική βούληση ενός Δημάρχου που φέρει σοβαρότατη ευθύνη ως φορέας εξουσίας και για όσα έγιναν χθες και για όλη την κυβερνητική πολιτική. Ακόμα, η σκόπιμα καθυστερημένη προσαγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία
 (απόγευμα αντί πρωί) είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν τη συνεδρίαση του σημερινού αυτόφωρου. Ο Εισαγγελέας, παρά τα έντονα διαβήματα κατηγορουμένων και συνηγόρων, διέταξε να κρατηθούν και απόψε και να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο. Μεταξύ των εικοσιτεσσάρων, ο ένας αντιμετωπίζει και την πρόσθετη κατηγορία της άρνησης δακτυλοσκόπησης, με απειλούμενη ποινή ενός έτους.
Η συνέλευση Χολαργού-Παπάγου εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους τους συλληφθέντες και ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.
Καταγγέλλει την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, τις μαζικές δολοφονικές απόπειρες της Αστυνομίας με χημικά, για τις οποίες καμία ποινική δίωξη δεν ασκήθηκε, τις αστυνομικές και εισαγγελικές αυθαιρεσίες.
Εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όλες τις απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις και κάθε μορφή αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα. Οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο.
Καλεί αύριο Τρίτη 14/2/2012 μετά τις 12:00 το μεσημέρι σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για την απελευθέρωση των συλληφθέντων στα δικαστήρια ευελπίδων.


Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού -Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου