Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Λ.Σ.Χ.Π.


Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου, μετά από 8 μήνες συνεχούς παρουσίας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, αποφάσισε να προβεί σε κατάληψη του «κλειστού» δημαρχείου Χολαργού-Παπάγου.

Οι λόγοι ήταν προφανείς. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο αγώνα και αντι-πληροφόρησης για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις ενάντια στα δολοφονικά, για το λαό, μέτρα του μνημονίου 2.

Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή 10/2/2012 στις 11:30, περίπου 40 συναγωνιστές και συναγωνίστριες καταλάβαμε το δημαρχείο.

Κατά την είσοδό μας, ζητήσαμε από τους λίγους υπαλλήλους (οι οποίοι εργάζονταν παρ’ όλο που υπήρχε 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), να σταματήσουν τις εργασίες τους.

Οι υπάλληλοι μαζί με το δήμαρχο, μας αγνόησαν και μετά από 2 ώρες ανοχής, αναγκαστήκαμε να παρεμποδίσουμε τη λειτουργία του δημαρχείου.


Στήνοντας δική μας μικροφωνική, πετώντας τρικάκια, μοιράζοντας φυλλάδια και χρησιμοποιώντας ντουντούκες σε μεγάλο κομμάτι του δήμου μας, καλούσαμε κατοίκους και αλληλέγγυους σε απογευματινή ανοιχτή συνέλευση με θέμα τη συνέχιση της κατάληψης και την οργάνωση και προετοιμασία για τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις.

Η παρουσία της αστυνομίας δεν ήταν έντονη (1 περιπολικό), το οποίο μετά από λίγο αποχώρησε.

Η συμμετοχή του κόσμου στην 1η ανοιχτή συνέλευση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας συμμετείχαν στις καθημερινές ανοιχτές συνελεύσεις. Οι απόψεις που ακούγονταν διαφορετικές αλλά ο στόχος κοινός. Να μην επιτρέψουμε τη σφαγή που θα υπογραφόταν (και που τελικά υπογράφτηκε) εναντίον μας.


Το Σάββατο 11/2, στείλαμε εκπροσώπους στη Γενική συνέλευση όλων των Λαϊκών Συνελέυσεων στο Πάντειο πανεπιστήμιο και προτείναμε στις υπόλοιπες συνελεύσεις, σε περίπτωση ψήφισης του 2ου μνημονίου, να καταλάβουν όλοι τα δημαρχεία τους και να τα μετατρέψουν σε κέντρα αγώνα.

Μετά την ανοιχτή συνέλευση και με τη συμμετοχή αλληλέγγυων Λ.Σ. (Αγ. Παρασκευής και Χαλανδρίου), πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία στους κοντινούς δρόμους, για ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πορεία της Κυριακής και για να εκφράσουμε την οργή μας σε όλα όσα μας επιβάλλονται και μας καταστρέφουν τις ζωές και κυρίως τα όνειρά μας.

Την Κυριακή 12/2 υπήρξε προ-συγκέντρωση στις 16:00 στο κατειλημμένο δημαρχείο, από όπου μπλοκ περίπου 300 ατόμων, συμμετείχε οργανωμένα στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί παραμείναμε μέχρι αργά το βράδυ και στη συνέχεια επιστρέψαμε στο κατειλημμένο δημαρχείο, το οποίο είχε παραμείνει ανοιχτό όλες αυτές τις ώρες ως κέντρο ανασυγκρότησης για διαδηλωτές, όπου και πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση για να αποφασιστεί η συνέχιση της κατάληψης ή όχι. Η απόφαση ήταν θετική. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε την κατάληψη και τη Δευτέρα 13/2 περιμένοντας να δούμε και αν το κάλεσμα μας θα είχε ανταπόκριση και από άλλες Λ.Σ.

Τη Δευτέρα 13/2 ανακοινώσαμε στο δήμαρχο πως οι εργασίες αναστέλλονταν. Επιτρέψαμε όμως τη λειτουργία του λογιστηρίου για την έκδοση της μισθοδοσίας των εργαζομένων καθώς και την εξυπηρέτηση 2-3 συμπολιτών μας, των οποίων οι υποθέσεις κρίθηκαν επείγουσες. Ο δήμαρχος μαζί με κάποιους υπαλλήλους παρέμεινε στο δημαρχείο μέχρι την ώρα που του είχαμε επιτρέψει
και στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα είτε με συμπολίτες μας, είτε με τους εργαζομένους του δήμου.

Το ίδιο απόγευμα, στην 4η ανοιχτή συνέλευση και έπειτα από πολύωρη διαβούλευση και μέσω ψηφοφορίας, αποφασίσαμε τη λήξη της κατάληψης καθώς το κάλεσμά μας για καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της Αττικής, δεν είχε άμεση ανταπόκριση.

Θεωρούμε πως οι αρχικοί μας στόχοι επετεύχθησαν πλήρως. Η ενημέρωση του κόσμου σε σχέση με την κινητοποίηση της Κυριακής ήταν επιτυχημένη, δημιουργήσαμε την ανατροπή και γνωρίσαμε πολλούς και νέους συντρόφους και συντρόφισσες με τους οποίους θα πορευτούμε και θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το μέλλον που μας επιβάλλουν.

Η λήξη της κατάληψης δε σημαίνει ότι κάνουμε βήμα πίσω, αντιθέτως είμαστε αποφασισμένοι και πάντα σε ετοιμότητα!

Ραντεβού στους δρόμους.

Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου